21 Mayıs 2009 Perşembe

Kadin ve erkek

Bir gun duygusal birgun siyasi yaziyorum. Gazete haberlerinden bahsedeyim kisaca: ...Cumhurbaskanimizin mahkemeye cikarilmasi soz konusuymus. Cumhuriyet haklarin esitligiyse hicbir halkin temsilcisinin ayricaligi olmamali kanimca, tum milletvekilleri ve yoneticiler haksiz olduklarinda yargilabilmeli ki cumhuriyet, demokrasi ve hukuk tam anlamiyla isleyebilsin.
...Esini aldattigi icin iskence yapilarak burnu ve kulaklari kesilen kadina yapilanlari hakli goren koylusu uzdu beni biraz. Eger ceza verilmezse herkes yaparmis, ne uzucu boyle dusunen insanlarin varligi.
...Turker Alkan'in yazisina gore cinsellikte yeterli olmayan insanlar diktator oluyorlarmis. Milyonlarca insanin olmesine neden olan Hitler ve Franco'nun tek testisi varmis. Ilginc buldum.
...Altan Oymen Turkan Saylan'in bir cumlesinden bahsetmis "100 bin öğretmen açığımız varken, 35 bin okula karşı 75 bin camimiz varken...” demiş... (Yazıdaki ‘alıntı’ bu kadar... Cümlenin önü arkası yok)". Evden edilebilecek ibadet icin yapilan bunca camiye karsilik, egitim yuvalarinin bu kadar az olmasi uzucu.

Simdi cok vaktim kalmamis olsada kadin erkek arasindaki birkac farka degineyim.
...Erkekler daha uzun ve agir, kalpleri ve cigerleri kadinlardan daha buyuk, ciltlerinde kollogen orani daha yuksek, beyinleri %4 daha fazla hucreye ve 100g daha fazla dokuya sahip, derinlik ve uzaklik gorme yetileir daha iyi. Daha cok masturbasyon yaparlar, sekse daha olumlu bakarlar, daha cok risk olip, daha sinirlidirler.
...Kadinlar genelde daha fazla yag ornaina sahipler, dogurganliklari 35'ten sonra azalir, gece gorusleri daha iyidir, sese daha duyarlidirlar. Duygularini daha kolay anlatabilirler ve daha yogun yasarlar.

Hiç yorum yok: