7 Nisan 2016 Perşembe

Seyahat heyecanlari

Seviyorum NY'u artik, yasanilasi cok. Oyle denildigi gibi cok paraya da ihtiyac yok. Tadi cikiyor her turlu. Her butceye gore bulunuyor birseyler, broadway showa gidiliyor 150 yerine 40$'a mesela, sadece sabah 10da kalkip gitmek gerekiyor. Guzel bar, restauran bulmak cok kolay, heryer guzel bar resturant barla dolu, butceye gore ayarlamak mumkun.

Bu arada hep merak ettigim Maine'e gittik, kuzeyde, Canada'ya yakin. Zamanla super degildi, biraz soguktu hava ama. Airbnb sagolsun, okyanusa nazir, sobali, koca pencereli super bir evde kalkdik West Bath denilen sehirde, Portland'a yakin. Bol bol lobster yedik, lobster roll yedik. Hayatimda gordugum en beyaz sehirlerden biriydi. Universite sehrinde yasamis olmak, pekcok gocmenle hasir nesir olmayi getiriyordu Florida'da bile. New Hampshire, Maine bulundugum en beyaz sehirlerden. Orta dogu, latin, zenci gorulmuyor pek. Ama liberal beyazlar, sevecenlikle yaklasiyorlar ama aksani olan baska kimsenin olmamasi ilgin geliyor tabi.

Bu hafta Atlantic City'e gidip, casinoda takilma planlarimiz var. Onumuzdeki ay ise bir national parka gitmek. Senelerdir hala Las Vegas'a gitmedim. Ustune Grand Canyon bu kadar yakin, gorulesi. E bir de green-card beklerken yurt disina cikamamak var. Yoksa gonlumde yatan Virgin islands. Bir de senelerdir gitmeyi planlayip gidemedigim avrupa turu var. Ozellikle gormek istedigim Amsterdam, Prag, Roma ve Venedik.

Hiç yorum yok: